Om vår mat

Hallå där! Vad roligt att du är intresserad av att lära dig lite mer om mat – här brinner man för matlagning och italienska råvaror, och älskar att prata om dem, nästan lika mycket som en person kan älska att laga mat! Om du tittar in på ett besök hos Lilla Italien så är personalen alltid intresserad av att prata matlagning och råvaror, och kockarna älskar att berätta om hur de tänker när de lagat maten. Du är alltid välkommen att titta in i köket och hälsa på det glada gänget där inne, och om du har några frågor kommer de mer än gärna att besvara dem!

restaurant-939437_960_720Så, personalen på Lilla Italien ser sig som en traditionell italiensk restaurang – restaurangen startade för snart 20 år sedan och grundarna kommer från en italiensk familj, och har en lång tradition av att äta så som man gör i Italien. De har valt att plocka delar av den italienska kulturen från runtom i det avlånga landet i söder – istället för att bara välja råvaror och maträtter från en specifik region har man plockat russinen ur kakan, och valt allt det som gör att de älskar just Italien – från norr till söder, från öst till väst.

På Lilla Italien finns en primär vision när det gäller matlagning, som de följer till punkt och pricka, var eviga dag ut och dag in: maten ska vara enkel! Det första och tydligaste ledordet i Italiensk matlagning är enkelhet, och det är därför just det har blivit ledstjärnan när de skapat konceptet för Lilla Italien. Hand i hand med enkelhet går de allra finaste och mest delikata råvarorna – i så stor utsträckning som möjligt importerade från själva Italien, och handplockade från små genuina och lokala leverantörer på landsbygden.

Personalen är säker på att du kommer hålla med – enkelhet räcker längst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *