Vår meny

Ja, nu är det dags att dyka lite djupare ned i själva menyn på restaurangen, för att förhoppningsvis få dina smaklökar att börja vattnas och få dig att hoppa in i bilen och åka hit på ett besök, illa kvickt!

Eftersom italiensk tradition är det allra viktigaste för oss här på Lilla Italien, så har vi komponerat vår meny utefter just det. Menyn är uppdelad i fyra delar, precis som den är i Italien! Och om du aldrig har haft möjligheten och nöjet att besöka det förlovade landet i söder, så behöver du inte oroa dig – vi ska berätta allt du behöver veta om en italiensk meny!

Antipasti

5259954355_4bd85d9222_bVår meny börjar med den italienska varianten av förrätter – antipasti. I den här sektionen hittar du allting ifrån ett lyxigt urval av tunt skivad italiensk lufttorkad skinka och olika typer av salami, till nygjort buffelmozzarella och härlig tomatsallad. Mozzarellan gör vi helt själva i köket, på buffelmjölk som vi importerar direkt från Italien varje vecka.

Primi

Nästa steg i vår meny, och i alla traditionella italienska menyer, är primo; den första varmrätten. För dig som inte är närmare bekant med konceptet – primo är samma sak som pasta! I Italien äter man sällan pasta som huvudsaklig varmrätt, utan som en lite mindre rätt innan man äter kött eller fisk.

Secondi

Ja, som huvudsaklig varmrätt är det secondi som gäller; ett utsökt urval av kött- eller fiskrätter. Här hittar du traditionella italienska rätter såsom kalvschnitzel och helstekt fisk.

Dolci

Dolci är den italienska sötsaken, eller desserten. Ibland är den så liten som en kula sorbet, ibland en stor form med tiramisu. Allt beror på hur mycket plats du har kvar i magen när det väl är dags för dessert, men oroa dig inte – vi har dolci som passar alla smaker och storlekar. Du kommer inte att bli besviken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *