Vår nya pizzameny

Ja, det är inte bara baren som är ny på Lilla Italien. Sedan snart två år har vi också en av stans finaste pizzaugnar, där pizzorna gräddas i flera hundra graders värme – precis som man gör i Napoli.

pizza-711662_960_720Man kan säga många saker om pizza, men alla som lagt i alla fall en liten stund på efterforskningar kan nog snart konstatera att två faktum är sanna – pizza är bäst i världen i Italien, och pizza i Italien är bäst i Napoli!

I den rustika och pittoreska bergsregionen i södra Italien har man gjort pizza i flera hundra år. Det som kännetecknar en klassisk pizza från just Napoli är att den är något tjockare än vad vi är vana vid i Sverige – i alla fall än vad de är på de traditionella svenska pizzeriorna, och att de har fluffiga och fina kanter. Pizzorna är ofta aningen mindre än den genomsnittliga svenska pizzan, men eftersom de är lite tjockare behöver du ändå inte oroa dig – du kommer garanterat att bli mätt. Fluffigheten i kanterna kommer dels från den speciella degen man använder där, och som även vi använder på Lilla Italien, dels på den höga värmen i ugnen, som gör att man bara behöver grädda pizzan i ungefär en minut!

Pizzaugnen har vi i anslutning till vår nya bar, så det är bara att gå fram och ta dig en titt om du är nyfiken på hur framställningen går till, och hur ugnen fungerar. Våra pizzor har sedan starten för två år sedan vunnit både priser och våra gästers lovord gång på gång, så om du är en pizzaälskare rent generellt, eller om du till och med precis som vi har förälskat dig i just pizza från Napoli, så kan vi garantera att du inte kommer att bli besviken. Välkommen in och testa – det går även bra att beställa för avhämtning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *