Våra viner

Vi på Lilla Italien har, likt de flesta med en passion för Italien, alltid även haft en stor passion för italienskt vin! När vi valde att bygga ut lokalen och lägga till den nya baren, så hjälpte nytillskottet och vinkännaren Johnny även till att bygga ut vår vinkällare och göra om vår vinlista.

wine-690299_960_720Vi har alltid haft många goda och handplockade viner, men de senaste fem åren har vi tagit ännu ett steg framåt vad gäller viner och det har vi Johnny att tacka för.

Vår stora specialitet är röda viner, men vi har även ett redigt sortiment av både vita och mousserande. Vad gäller mousserande så är det Prosecco som vår fokus ligger på; den italienska motsvarigheten till Cava eller Champagne. Prosecco finns i många olika prisklasser och med lika raffinerade smaker och utföranden som finare Champagne, men till lägre priser och med lite enklare smaker. Vi har ett brett sortiment och Johnny är experten som gärna hjälper dig välja rätt.

När det kommer till röda viner så har Johnny en stor passion från regionen Piemonte i nordvästra Italien, väster om Milano. Här har man en lång, lång tradition av att framställa viner och fokus ligger liksom i stora delar av Italien på just de röda vinerna. Här odlas druvor som används för att framställa lite fylligare röda viner, såsom Barolo eller Barbera. Vinproduktionen här är inte nödvändigtvis den största, men bland de mer exklusiva i Italien och det är nog just det som väckt Johnnys stora intresse för just Piemonte.

Så, oavsett om du är en erfaren vindrickare eller en nyfiken nybörjare så kommer du alltid att hitta någonting som passar just dig på vår vinlista och med Johnnys utmärkta hjälp och trevliga bemötande behöver du aldrig känna dig rädd för att fråga. Du kommer heller aldrig att lämna Lilla Italien varken besviken eller törstig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *